Uxbridge

  • Client
    Uxbridge United Welfare Trust
  • Architect
    Atelier Architecture & Design LTD
  • Site
    Uxbridge

PROJECT DESIGN

Woodbridge House is located in the centre of Uxbridge and is a period property that was originally built in 1906. Used as an alms-house by the Uxbridge United Welfare Trust, the property is no longer fit for purpose. With a brief to improve the living space available to the existing residents of Woodbridge House, D4S were tasked to work as the Structural and Infrastructure Engineers.  As Woodbridge House is located within the Rockingham Conservation Area, it is important for this new development to respect the architecture and aesthetics of both the existing buildings and the surrounding area, embracing the positive qualities that already exist and helping to enhance them.

One of the key priorities of this project is to make the building more spatially efficient while also improving accessibility, and we must also take into consideration the special requirements of the residents by ensuring that the space is fully wheelchair accessible. 

Images: Atelier Architecture & Design LTD